Sanna Team Rynkeby -juttu_nettiin

Kahvilayrittäjä Sanna Rae on lähdössä elämänsä pyöräilymatkalle Pariisiin Team Rynkebyn matkassa. Jokaisesta Pohjoismaasta pyöräilyyn osallistuu useampi joukkue, joissa on kolmisenkymmentä pyöräilijää. Team Rynkeby on Tanskasta lähtöisin oleva hyväntekeväisyysjärjestö, joka kerää rahaa vakavasti sairaille lapsille. Kerätyt varat menevät Suomessa Sylva- ja Aamu-säätiöille.

– Idean mukaan lähtemiseen sain viime kesänä, kun silloinen tiimi starttasi kohti Pariisia kahvilani edustalta. Eräs osallistuja vinkkasi, että haku olisi käynnissä, ja olin heti valmiina. Olen sen verran hullu, että tällaisiin juttuihin ei tarvitse paljoakaan houkutella. Ja kun kyseessä on vielä tempaus sairaiden lasten hyväksi, päätös mukaan hakemisesta syntyi helposti, muistelee Sanna.

Team Rynkebyhyn mukaan lähteminen ei vaadi ihmeitä.
– Lähtijän täytyy vain olla täysi-ikäinen. Itse en ollut koskaan aikaisemmin tehnyt pitkiä pyöräreissuja ja maantiepyöräily oli ihan uusi tuttavuus. Olen kyllä liikkunut monipuolisesti, mutta pyöräillyt lähinnä maastopyörällä. Periaatteena on, että mukaan haetaan mahdollisimman heterogeeninen porukka; kaiken ikäisiä, eri sukupuolta olevia ja eri taustaisia ihmisiä. Ei tarvitse olla huippukuntoinen, kunhan on liikkunut jonkin verran. Toki urakka vaatii sitoutumista yhteiseen päämäärään sekä halua auttaa. Vastapainoksi tässä on päässyt tutustumaan aivan mahtaviin ihmisiin. Loppuelämän ystävyyssuhteita on solmittu, Sanna iloitsee.

Pyöräilymatkalle osallistuminen on kaiken kaikkiaan pitkä projekti ja vaatii suunnittelua.
– Kokoonnuimme syyskuun lopulla ensimmäisen kerran ja talvi treenattiin peruskestävyyttä spinning-tunneilla, sauvakävellen, retkiluistellen ja hiihtäen. Maaliskuussa saimme kaikki allemme samanlaiset maantiepyörät. Lenkit siirtyivät asfaltille ja niitä pidennettiin kevään edetessä, tahtia tiivistettiin kolmeen–neljään treenikertaan viikossa. Matkaan lähdemme torstaina 6. heinäkuuta Tampereelta ja perillä Pariisissa olemme 15. heinäkuuta, kertoo Sanna.

Tiimin päivämatkat ovat vajaan 200 kilometrin mittaisia.
– Meillä on huoltokalusto mukana rekasta lähtien, eli ei tarvitse jännittää välinerikkojen tai sairastumisten vuoksi. Myös ruokahuolto tulee sitä kautta ja yöpymiset tapahtuvat hotelleissa. Meidän tarvitsee vain pyöräillä, Sanna selvittää.

Osallistujat ovat hoitaneet itse omat kustannuksensa, kuten pyörän, ajovaatteet ja matkan majoitukset ja ruokailut.
– Talven ajan olemme keränneet firmoja ja yhteisöjä sponsoreiksi. Sponsoriksi voi ryhtyä edelleenkin tai tehdä lahjoituksen nettisivujemme kautta. Kaikki lahjoitetut varat menevät lyhentämättömänä Sylva ry:lle ja Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiölle, Sanna kertoo.

Tutustu tarkemmin: www.team-rynkeby.fi