Opas mainonnan aloittamiseen

Nopeasti luettavalla 5-vaiheisella oppaallamme starttaat tavoitteellisen ja kohderyhmääsi puhuttelevan mainonnan vaikka saman tien.

Ota ensimmäinen konkreettinen askel kohti tavoitteellista mainontaa kirjoittamalla oppaan eri vaiheissa kysytyt tiedot niille varattuihin kohtiin. Lopuksi voit lähettää vastauksesi itsellesi jatkokäyttöä varten.

Vinkkien lisäksi saat:

Halutessasi ammattilaiseltamme veloituksetta ja mihinkään sitoutumatta juuri sinulle ideoidun markkinointiehdotuksen.

Satakunnan Kansan uutissovelluksen yhdeksi kuukaudeksi ilmaiseksi käyttöösi (ei edellytä jatkotilausta).

Uutena mainostaja-asiakkaana ensimmäisen digi- tai printtimainoksesi tuotannon veloituksetta.

1 Päätä tavoite
2 Määritä kohderyhmäsi
3 Suunnittele mainosviestin kärki
4 Valitse mainostavat ja näkyvyys
5 Toteuta suunnitelmasi
 • Päätä tavoite

  paata-tavoite.jpg Tavoite on tuttu juttu, mutta kannattaa määritellä se mahdollisimman selkeästi: haluan saada 50 uutta yhteydenottoa viikon aikana, 20 % lisää myyntiä ensi kuussa tai luoda mielikuvan luotettavasta ja asiantuntevasta palveluntarjoajasta. Selkeä tavoite helpottaa mainonnan suunnittelua ja auttaa mittaamaan sen toimivuutta.

  Mainoskampanjan tavoite vaikuttaa sen budjettiin ja laajuuteen. Esimerkiksi 1000 euron budjetilla pääset hyvään alkuun. Saat toki edullisemman tai kalliimman kampanjan tarpeistasi riippuen.

  Mistä tiedän, minkälainen budjetti on tavoitteelleni realistinen?

  Mainonnan tarjoajien itsepalvelutyökaluilla voit kokeilla erilaisia mainos- ja kampanjakokoja itsenäisesti. Monesti vaivattomin keino päästä alkuun on käydä tarpeesi läpi markkinoinnin ammattilaisen kanssa. Ammattilaiselta saat hintojen lisäksi tietoa siitä, minkälaisilla kampanjoilla on päästy vastaavanlaisiin tavoitteisiin.

  Esimerkki konkreettisesta tavoitteesta kahvilalle, joka sijaitsee kaupungin keskustassa ja on lisännyt valikoimaansa laadukkaan salaattibuffetin:
  paata-tavoite.jpg

  Jotta pääset heti eteenpäin, kirjoita alustava tavoitteesi ja budjettisi alle.