Harrastuskausi starttaa kesän jälkeen. Kerro tarjonnastasi satakuntalaisille!

Kesälomien jälkeen alkaa jälleen arki, johon harrastukset kuuluvat tärkeänä osana. Mistä harrastuksista satakuntalaiset ovat kiinnostuneita?

Satakuntalaiset liikkuvat entistä aktiivisemmin

Ihmiset ovat yhä enemmän tietoisia liikunnan positiivisista vaikutuksista elämään ja pyrkivät sovittamaan liikunnan osaksi kiireistä arkea. Joka neljäs satakuntalainen käyttää mielellään ylimääräisen rahan liikuntaharrastuksiin ja lähes joka viides muihin harrastuksiin ja harrastusvälineisiin. Suurimpia kasvajia liikuntaharrastusten saralla ovat juoksu, kuntosaliharjoittelu, salibandy ja ratsastus. Lapset viihtyvät erityisesti jalkapallon, jääkiekon, pyöräilyn, hiihdon ja uinnin parissa. 114 000 satakuntalaisista harrastaa liikuntaa vähintään viikoittain.

Satakuntalaiset liikkuvat:

Satakuntalaiset ovat kiinnostuneita myös monenlaisista kulttuuriharrastuksista

Noin kolmannes satakuntalaisista käy ainakin muutamia kertoja vuodessa erilaisissa kulttuuritapahtumissa kuten elokuvissa, kevyen musiikin konserteissa, teatterissa, museoissa tai taidenäyttelyissä. Naiset ovat jonkin verran aktiivisempia kulttuuripalvelujen käyttäjiä kuin miehet. He käyvät miehiä useammin teatterissa, museoissa tai taidenäyttelyissä sekä viihtyvät kirjojen, käsitöiden ja musiikin parissa. Miehet sen sijaan käyvät aktiivisemmin urheilutapahtumissa.

Luovia taideharrastuksia, kuten soittamista, laulamista, näyttelemistä, kaunokirjallisten tekstien kirjoittamista ja kuvataiteita harrastaa kolmasosa väestöstä. Yleisimpiä luovat taideharrastukset ovat lapsilla. 16 000 satakuntalaista on kiinnostunut vapaaehtoistyöstä.

Yrittäjä tai seuratoimija, tämä on paras hetki miettiä syksyn markkinointisi valmiiksi.

Harrastuksiin liittyvää ilmoittelua julkaistaan joka torstai Porilaine-lehden Harrasta & luo -kokoomassa. Elokuussa kokooma laajenee Harrasta & luo -teemaksi, jossa mainostajat saavat edullisista kokoomahinnoista vielä 30 % teema-alennuksen. Elokuussa tehdään päätöksiä omista ja lasten harrastuksista ja haluamme juuri näihin hetkiin tarjota harrastustoimintaa järjestäville toimivan ja edullisen tavan viestiä.

Lue lisää mainosratkaisuista alta ja ole mukana sesongissa! Kysymysten herätessä, ota yhteyttä. Autamme mielellämme!

Lähteet:

Suomalaisten vapaa-aika lisääntyy ja päivärytmit myöhentyvät Ajankäytön muutokset 2000-luvulla 2012, Tilastokeskus
Alueellinen terveys- ja hyvinvointitutkimus 2016.Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Jäsenmääräisesti suosituimmat urheilulajit Suomessa, Nordic Hall
TNS Atlas 2016, Kantar TNS Oy
KMT Alueellinen 2016

Tutustu Harrasta & luo -kokoomaan:

Parhaat harrastukset -kokooma

Hyvät harrastukset kokooma ilmestyy joka torstai Porilaine-lehdessä.

Lue lisää

Digi

Tavoita sinulle tärkeä kohderyhmä Satakunnan medioidemme ja Alma Median digikanavissa. Satakunnankansa.fi sekä paikallislehtien verkkosivustot kertovat uutisista ja tapahtumista läheltä ja kaukaa ympäri vuorokauden. Kävijät vierailevat sivustolla useita kertoja päivässä seuratakseen kiinnostavia ilmiöitä ja tapahtumia lähikulmilta ja maailmalta.

Lue lisää

Kysyttävää? Autamme mielellämme!

Asiakkaidemme mainonnan menestystarinoita: