Turun kauppa-
korkeakoulun Porin yksikköön saatiin videokampanjalla huikea hakija-
ennätys

Menestysresepti Menestyjä: Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikkö Haastattelussa: Yksikön viestinnästä vastaava Mari Syrjäläinen Mainonnan ainekset: Yhteishaun aikaan videomainos desktopissa ja mobiilissa Alma-verkostossa (mm. Satakunnankansa.fi, Iltalehti.fi ja Etuovi.com) sekä retargetointi. Tavoite: Saada hakijoita TuKKK:n Porin yksikön kauppatieteiden maisterin tutkintokoulutukseen. Tulokset: Yhteisvalinnassa hakijoita oli 1562, mikä on yksikön ennätys. Hakijamäärä kasvoi viime vuodesta huikeat 70 %. Myös Asiantuntijaorganisaatioiden liiketoimintaosaamisen maisteriohjelmaan saatiin ennätysmäärä hakijoita (218). Mainosvideota katseltiin yhteensä yli 220 tuntia. Marin vinkit markkinointiin: ”Kannattaa lähteä rohkeasti mukaan, vaikka jokin uusi mainonnan muoto tuntuisi oudolta. Kohderyhmä tosin kannattaa miettiä hyvin. Jos itse ei osaa kaikkea, Satakunnan Kansasta saa kyllä apua.”

Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikkö teki kevään yhteishaussa uuden, upean hakijaennätyksen Satakunnan Kansan mainosmyynnin tukemana. Kampanjan tavoitteena oli saada kauppatieteiden maisterin tutkintokoulutukseen mahdollisimman paljon hakijoita.

Porin yksikön viestinnästä vastaava Mari Syrjäläinen kertoo, että hänen oma toiveensa oli rikkoa kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa 1000 hakijan raja. Hakemuksia tuli kuitenkin peräti 1562. Myös Asiantuntijaorganisaatioiden liiketoimintaosaamisen maisteriohjelmaan tuli ennätysmäärä hakijoita, 218.

– Tällaisia lukuja meillä ei ole ikinä aiemmin ollut. Kampanja onnistui huikean hyvin, Syrjäläinen iloitsee.

”Video on tätä päivää”

Aiemmin Porin yksikköä markkinoitiin pääasiassa lehtimainoksissa, mutta parin viime vuoden ajan markkinointi on painottunut verkkoon. Yksikkö on julkaissut sosiaalisessa mediassa muun muassa erilaisia esittelyvideoita.

– Marjaana Vilponen, joka on yhteyshenkilömme Satakunnan Kansassa, ehdotti videomainontaa Alma-verkostossa. Kiinnostuin heti mahdollisuudesta, koska olimme juuri saaneet valmiiksi hienon esittelyvideon, kertoo Syrjäläinen.

– Erityisesti kohderyhmämme vuoksi video oli mainio tapa esitellä toimintaamme, mutta muutenkin video on tätä päivää. Se on hyvä keino kertoa asioita nopeasti.

Videota näytettiin muun muassa Satakunnankansa.fissä ja sivuston mobiiliversiossa, Iltalehti.fissä sekä Etuovi.comissa. Mainosta klikanneet katsojat ohjattiin TuKKK:n Porin yksikön verkkosivuille.

Satakunnan Kansasta asiantuntevaa palvelua

Mari Syrjäläinen on hyvin tyytyväinen myyntineuvottelija Marjaana Vilposelta ja Satakunnan Kansan media-asiantuntijoilta saamaansa palveluun, joka oli ystävällistä ja asiantuntevaa.

– Marjaanan mukaan vähän on paljon: mainoksia täytyy näyttää sopiva määrä sen sijaan, että ihmisiä pommitettaisiin liikaa, Syrjäläinen sanoo.

Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikkö halusi kampanjallaan tavoittaa sekä lukioikäisiä nuoria että heidän vanhempiaan ja muita läheisiä, jotka voivat vaikuttaa opiskelupaikan valintaan. Alueellisesti kampanja kohdennettiin Satakuntaan, Uudellemaalle ja Varsinais-Suomeen, joista valtaosa yksikön opiskelijoista on kotoisin. Kohdennusta tehtiin myös iän ja koulutustaustan mukaan.

Retargetoinnilla lisätehoa mainontaan

Uusi kokeilu yksikön mainonnassa oli retargeting- eli uudelleenmarkkinointikampanja: siinä mainoksia näytettiin ihmisille, jotka olivat jo nähneet mainosvideon.

– Luulen, että kampanjamme onnistui erityisesti siksi, että kohderyhmä oli rajattu oikein ja näyttömäärät valittu hyvin – ei liikaa eikä liian vähän.

TuKKK:n Porin yksikkö aikoo hyödyntää Satakunnan Kansan mainonnan ratkaisuja jatkossakin.

– Oli oikea valinta käyttää rohkeasti sellaista markkinointia, jota emme olleet aiemmin kokeilleet. Digimarkkinointi näyttää olevan ihan uskomattoman tuloksekasta. Kaiken lisäksi kampanja oli edullinen.

Asiakkaidemme kokemuksia: