Koulutusalavideot kasvattivat Sataedun hakijamääriä

Menestysresepti – ripauksella rohkeutta runsaasti tuloksia

Menestyjä: Sataedu
Toimiala: Toisen asteen perustutkinnot sekä lisä- ja täydennyskoulutus

Kampanjan ainekset:
Koulutusalavideot Satakunnankansa.fi:ssä
Tavoitteet:
Hakijamäärien kasvattaminen. Saada aidosti alasta kiinnostuneet henkilöt hakemaan opiskelemaan.
Tulos:
Hakijamäärät kasvoivat videoilla esitellyillä aloilla. Videot tavoittivat oikeat kohdeyleisönsä, sillä hakijoiden taso oli hyvä.

Johannan vinkit mainonnan suunnitteluun:
”Ajattele boksin ulkopuolelta ja lähde tekemään jotain ihan muuta, mitä on aiemmin tehty. Olisiko joku muu näkökulma, jolla tehdä mainontaa mielenkiintoisemmaksi? Muista myös aitous ja rohkeus olla omanlainen.”

Satakunnan koulutuskuntayhtymä Sataedu kiinnitti aikuiskoulutuksen aloittamista pohtivien huomion tehokkaan videokampanjoinnin avulla. Opiskelijoiden todellisia kokemuksia ja aitoa arjen työtä esittelevät videot houkuttivat ennätysmäärän hakijoita kullekin videolla kuvatulle alalle, minkä lisäksi myös hakijoiden taso on ollut hakukierroksella verrattain hyvä.

Sataedun viestintäsuunnittelija Johanna Virtanen toteaa kampanjan onnistuneen jokaisen koulutusalavideon kohdalla:

”Sisustusartesaaneihin on ollut ennätysmäärä hakijoita ja sisäänpääsykokeissa yli kolmannes osallistuneista ilmoitti nähneensä videon. Lähihoitajan tutkinnon ennestään korkea hakijamäärä kasvoi myös, minkä lisäksi hakijoiden taso oli hakukierroksella erityisen hyvä. Valokuvaajien oppisopimuksia on kampanjan jälkeen kirjoitettu enemmän kuin koskaan aiemmin. Suutariopiskelijoiden kengänhoitovinkkejä esitellyt video on myös tuonut hyvin hakijoita koulutusohjelmaan, vaikka ohjelmaa ei ole videon lisäksi muilla toimenpiteillä markkinoitu. ”

Hakijamäärien kasvun lisäksi erityisen merkittävä tulos oli Virtasen mukaan se, että videoilla tavoitettiin oikeat ihmiset. Koulutusaloista pyrittiin antamaan mahdollisimman todentuntuinen ja arkea esille tuova kuva, jotta oikeat ihmiset osaisivat hakea heitä aidosti kiinnostavalle alalle. Rohkeus tehdä omannäköistä johti haluttuihin tuloksiin:

”Videoiden katselumäärillä ei oikeastaan ole väliä, vaan sillä, että tavoitimme oikeat tyypit, jotka tietävät, minkälaiseen kouluun ovat tulossa. Alan valinta on monesti yksi elämän isoimpia päätöksiä, joten on tärkeää, että uudet opiskelijat haluavat aidosti opiskella täällä. Meille on myös tärkeää, ettei tule keskeytyksiä ja saamme luotsattua opiskelijat tutkintoon asti. Videoilla päästiin kertomaan siitä arjesta, mitä ei muilla medioilla pystytä kertomaan. Kotikutoisen rouhea natiivivideo on aidosti tehty eikä sliipattu, mikä monesti ei ole enää uskottavaa. Alojen opiskelijat esiintyivät itse videoilla ja asiat tulivat oikeasti opiskelijoiden sydämestä.”

Videokampanja oli Sataedulle ensimmäinen laatuaan ja sen tuotoksia voidaan hyödyntää myös tulevaisuudessa. ”Voin käyttää videoita myös jatkossa. Niiden avulla on helppo näyttää, minkälaisia asioita voidaan tuottaa. Voin turvallisin mielin tarjota myös muille toiminnoille videototeutusta”, summaa Virtanen. REC-nappulaa aiotaan painaa myös jatkossa, sillä tarkoituksena on tuottaa videoita myös muille koulutusaloille sekä muille organisaation toiminnoille. ”Yritämme esimerkiksi aktivoida opiskelijoita pitämään huolta omasta työkyvystään ja hyvinvoinnistaan. Se on osa ammattitaitoa ja sitä kautta tulee parempaa tulosta. Tarjoan myös sinne varmasti videoideaa”, Virtanen iloitsee.

Sataedun viestintäsuunnittelija Johanna Virtanen videokuvauksissa
Aitoa tunnelmaa! Sataedun viestintäsuunnittelija Johanna Virtanen sisustusartesaanivideon kuvauksissa.

Videoiden toteutus Satakunnan Kansan kanssa oli Virtasen mielestä luontainen ja helppo vaihtoehto. ”Toimittajilla on journalistista näkemystä ja kokemusta toimitustyöstä ja se on meidän alan kannalta hyvä juttu, kun ollaan perinteisempi koulutusalan toimija.” Videotuotanto ideoitiin yhdessä Satakunnan Kansan sisällöntuottajien, Tomi Gladin ja Anu Mattilan, kanssa. Tuotantoprosessi oli Virtasen mukaan yksinkertainen, selkeä ja nopea. ”Itse ei voi olla joka alan erityisosaaja ja ammattilaisten kanssa oli helppo tehdä töitä.” Virtanen kokee sujuvan tiimityön olleen tärkeä onnistumistekijä kampanjan taustalla. Myöskin oman organisaation tuki ja kehitysideat jokaisen videon jälkeen seuraavaa jo zoomaillen saivat työn sujumaan nopealla tahdilla. ”Tajusimme, ettei videon tekeminen ole hirveän työlästä ja kallista.”

Tutustu Sataedun videoihin täällä:

Haluaisitko oman menestysvideon?

Videokanavamme on myös sinun käytössäsi!

Lisätietoa videomainonnan hyödyistä löydät myös Video on vallannut mainosmaailman -artikkelistamme.

  • Tanja Hovi
  • Sisältömarkkinoinnin tuottaja
  • 040 833 7055
  • Jutta Kangas
  • Myyntipäällikkö
  • 050 568 9612