Video on vallannut mainosmaailman

Mainonnan nopeimmin kasvava muoto on video. Online-markkinoinnissa tärkeitä ja hyvin toimivia mainosmuotoja ovat edelleen bannerimainonta, sähköpostimarkkinointi, mainonta sosiaalisissa kanavissa ja blogit, mutta video on tullut näihinkin mukaan. Miksi?

Video on nyt kaikkien saatavilla

Videot ovat nyt myös pienemmän budjetin mainostajien keinovalikossa, sillä kamerat ja laitteet ovat nyt edullisia mutta laadukkaita eli kuka tahansa voi hankkia tarvittavat välineistöt videoiden kuvaamiseen. Lisäksi tiedonsiirto on nykyään helppoa ja editointi mahdollista tavallisella tietokoneella tai älypuhelimella.

Useimmissa kotitalouksissa on jo laajakaista ja YouTube toi videot kaikkien kuluttajien ulottuville – nyt myös mobiilissa älypuhelimiin. Lisäksi Youtuben ja sosiaalisen median kanavien sisällöt ovat madaltaneet yritysten kynnystä tehdä videosisältöjä. Videoiden tyyli on muuttunut paljon rennonmaksi ja amatöörimäinen ote sopii hyvin joidenkin yritysten tyyliin. Videoiden pituus on viime vuosina lyhentynyt ja jo muutaman sekunnin klippi voi olla tehokas mainos.

video_nosto_2_1280x720

Seitsemän syytä miksi mainostajat luottavat videoon

Markkinointiguru John Follis selittää videomainonnan kasvua seuraavilla perusteilla.

 1. Ihmiset pysyvät paremmin sisällön ääressä, jos siinä on sekä kuulo- ja näköärsykkeitä.
  Tutkimuksen mukaan sekä näkö- että kuuloärsykkeitä sisältävä viesti pitää otteessaan 58 % paremmin. (Forrester Research)
 2. Videosisällöt löydetään paremmin.
  Hakukoneet löytävät videosisällöt helpommin. Esimerkiksi Googlen indeksin mukaan videosisältö nousee 53 kertaa todennäköisemmin haun ensimmäiselle sivulle. (Forrester Research)
 3. Videoissa on enemmän potentiaalia.
  Videoita jaetaan todennäköisemmin kuin muita sisältöjä ja niistä tulee useammin viraali-ilmiöitä.
 4. Videot kiinnittävät huomion.
  Yritysjohtajista 65 % on joskus mennyt palveluntarjoajan sivuille katsottuaan videon. (Forbes)
 5. Ihmiset katsovat mieluummin videon kuin lukevat tekstin.
  Yritysjohtajista 59 %  katsoo mieluummin videon kuin lukee tekstiä ja 80 % heistä katsoo nyt enemmän videoita kuin vuosi sitten. (Forbes)
 6. Video lisää ostohalukkuutta.
  Ihmiset, jotka katsovat nettivideon ostavat tuotteen/palvelun 64 % todennäköisemmin, kuin ne jotka eivät katso sitä. (Comscore)
 7. Video tuo varmuutta ostopäätökselle.
  Kuluttajista 52 % kertoo, että tuotevideoiden katsominen tekee heistä varmempia verkkokaupan ostopäätöksissä. Jos videon tietopitoinen 66 % kuluttajista katsoo sen useampaan kertaan. (Internet Retailer)

Social Media Examinerin mukaan 76 % mainostajista aikoo lisätä videon käyttöä markkinoinnissaan. Mitä sinun yrityksessäsi ajatellaan asiasta?

Tutustu Satakunnan Kansan videoratkaisuihin.

Ennuste: Kuluttajien internetliikenteestä 80 % on videosisältöä vuonna 2019.

Globally, consumer internet video traffic will be 80 percent of all consumer Internet traffic in 2019, up from 64 percent in 2014. This percentage does not include video exchanged through peer-to-peer (P2P) file sharing. The sum of all forms of video (TV, video on demand [VoD], Internet, and P2P) will be in the range of 80 to 90 percent of global consumer traffic by 2019.
– Cisco 5 / 2015