Satakunnan omat videot – avaimet käteen -ratkaisu kiinnostaa yrityksiä

Satakunnakansa.fissä  on julkaistu uutisvideoita jo pitkään, mutta nyt satakuntalaiset kuluttajatkin on vallannut videovillitys.

–  Satakunnan Kansan toimitus on reagoinut liikkuvan kuvan kasvaneeseen kysyntään. Videoita on tehty toimituksessa jo vuosia, mutta syksyllä 2015 aloitettiin järjestelmällinen suunnittelu- ja koulutusprojekti, joka tähtää aiempaa laadukkaampien videoiden tuotantoon. Videotekemisen osaamista laajennetaan kuvaajien lisäksi kirjoittaviin toimittajiin. Lisäksi menossa on selvitys, minkälaista sisältöä voisimme hankkia ulkopuolisilta toimijoilta, kertoo uutispäällikkö Hannu Pitkäranta, joka vastaa verkkopalvelun kehityksestä.
– Ensi vuonna  videoita tullaankin tekemään selvästi enemmän kuin tänä vuonna.

Sisältömarkkinoinnin suosio on saanut paikalliset yrityksetkin innostumaan

Ensimmäiset yrityksille tehdyt videot julkaistiin Satakunnankansa.fissä tänä keväänä. Kokemukset ovat olleet niin hyviä, että  sisältömarkkinointi- eli natiivivideoiden ympärille on rakennetaan erilaisia tuotteita.

– Yritykset ovat olleet erittäin kiinnostuneita palveluistamme. Osa satakuntalaisista yrityksistä on markkinoinut pitkään verkkovideoilla. Lisäksi mukana on paljon yrityksiä, jotka kokeilevat ensimmäistä kertaa markkinointiviestintää videon muodossa, kertoo tuottaja Anu Mattila.

– Satakunnan Kansan uutislehden vahvuus on paikallisuus, ja sitä hyödynnetään myös natiivivideoissa. Kuvaukset ovat olleet paikallisissa liikkeissä, ja henkilökunta ideoi ja käsikirjoittaa videoita. Yrittäjät ovat olleet avoimia rohkeillekin ideoille.

Sisällön on oltava uskottavaa ja toiminnan läpinäkyvää. Ilmoittajan pitää päästää irti suoran myynnin ajatuksesta ja tuottaa lukijoita kiinnostavaa sisältöä
– Anu Mattila, Satakunnan Kansa

Viihdytä tai ole hyödyllinen

– Natiivivideolla on kaksi funktiota: sen on oltava joko viihdyttävä tai hyödyllinen. Verkossa vaaditaan myös uuden tyyppistä rehellisyyttä. Sisällön on oltava uskottavaa ja toiminnan läpinäkyvää. Ilmoittajan pitää päästää irti suoran myynnin ajatuksesta ja tuottaa lukijoita kiinnostavaa sisältöä, neuvoo Anu Mattila.

Mainonnan eri muodoilla on oma roolinsa yrityksen markkinointiviestinnän keinovalikossa. Nyt video tarjoaa hienon mahdollisuuden kertoa asiakkaillesi yrityksesi tarina.

Kiinnostuitko videomainonnasta tai sisältömarkkinoinnista?

 

  • Anu Mattila
  • (äitiyslomalla)
  • Sisältömarkkinointi

Lue myös nämä